Workshop Braziliaanse zang

Femke Smit

vrijdag 8 september, 19.30 - 21.00 uur

Koorleden opgelet!
Zing je in een koor in Opmeer dan is dit dé kans om een unieke zangworkshop van Femke Smit te volgen op vrijdagavond 8 september a.s. in de Jazzkerk Aartswoud. De workshop wordt jullie aangeboden door Stichting Muziek Opmeer i.s.m. Stemmenfestival Voois. Mis deze opwarmer van het Stemmenfestival niet en geef je op tijd op, want vol is vol!

Femke Smit (1986) is Nederlands, maar ze zingt Braziliaanse muziek alsof ze er geboren is. Misschien was het een vorig leven, misschien is het puur toeval, maar als ze Braziliaanse muziek zingt voelt ze zich thuis. Met haar vele Braziliaanse projecten drukt ze haar stempel op de Braziliaanse scene in Nederland, maar ook in Brazilië zelf timmert ze aan de weg. Haar uitbundige verschijning en de meeslepende manier van het vertolken van samba, bossa nova en MPB (música popular Brasileira) maken Femke een zangeres die je echt meeneemt op een muzikale reis.  

Tijdens haar zangworkshop gaat ze samen met de deelnemers in op de speciale ritmiek en improvisatie die kenmerkend zijn voor Braziliaanse muziek. Samenzang is een belangrijk onderdeel van deze muziek dus er wordt tijdens de workshop vooral veel met elkaar gezongen. Ben je nieuwsgierig en wil je lekker meezingen? Meld je dan gauw aan voor deze Zuid-Amerikaanse opwarmer van het Stemmenfestival Voois!